ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ! 6993370260         |         |         |    

Νευροψυχιατρικές Διαταραχές

NPphoto

ADHD (Attention Deficit Hyreractivity Disorder):

*Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα

που επηρεάζει κυρίως τα παιδιά αλλά συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή πολλούς ενήλικες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έλλειψη προσοχής δηλ. δεν είναι σε θέση να κρατήσει εστίαση, υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα. Πολλοί ενήλικες δεν συνειδητοποιούν ότι πάσχουν από αυτή την διαταραχή. Με μια περιεκτική αξιολόγηση των συμπτωμάτων παρελθόν με παρών, λήψη ιστορικού  και ιατρικές εξετάσεις μπορεί να διαγνωστεί και με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία να ελαχιστοποιηθούν και να διαχειριστούν τα συμπτώματα.

ADD (Attention Deficit Disorder): Με τον όρο ADD αναφερόμαστε στο άτομο που παρουσιάζει διαταραχή έλλειψης προσοχής αλλά δεν είναι υπερκινητικός ή παρορμητικός. Γι’ αυτό το λόγο κατατάσσεται στον ένα από τους τρεις τύπους ADHD.

Tourette SDR : Το σύνδρομο Τourette  είναι ένας τύπος διαταραχής tic. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες κινήσεις και φωνητικές ενέργειες. Άτομα με σύνδρομο Tourette  μπορεί επίσης να έχουν συναισθηματικά προβλήματα συμπεριφοράς όπως ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή , διαταραχή υπερκινητικότητας κ.α.

*Αυτισμός:  Με τον όρο αυτισμό αναφερόμαστε στη διαταραχή φάσματος που είναι μια σύνθετη αναπτυξιακή κατάσταση και που το άτομο χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και που εμποδίζει τις κοινωνικής αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους.  Επίσης , αναφέρουμε πως τα συμπτώματα είναι διαφορετικά για το κάθε άτομο και μπορεί να είναι ήπια ως βαριά όπως και αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Τα χαρακτηριστικά του αυτισμού διακρίνονται σε έλληψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης, προβλήματα επικοινωνίας, δυσκολίες στην δημιουργία σχέσεων.